Aftermarket radio - Chrysler 300C Forum: 300C & SRT8 Forums
Interested in the Dodge Challenger? Be sure to check out the Dodge Challenger Forum for your Dodge Challenger information!
» Featured Product
» Buyers Guide

Wheel & Tire Center

Go Back   Chrysler 300C Forum: 300C & SRT8 Forums > Chrysler 300 & All LX Models Forums > Car Audio/Alarms/UConnect/Navigation
Register Home Forum Active Topics (T) Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto Loans

Car Audio/Alarms/UConnect/Navigation This section is for topics related to the LX audio/video and navigation systems, alarms, upgrades, modifications, etc.

300cForums.com is the premier Chrysler 300c Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2012, 03:24 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Points: 1,091, Level: 1 Points: 1,091, Level: 1 Points: 1,091, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 16% Activity: 16% Activity: 16%
 
Car: 2005 Chrysler 300C
Join Date: Dec 2011
Member Number: 36056
Location: Illinois
Posts: 19
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Question Aftermarket radio

Hello, I am looking for some help. I have a 2005 300C. I have purchased a Pioneer DEH-4400HD head unit, a PAC RP4-CH11 Chrysler Radio Replacement Interface (for keeping steering wheel controls), and the antennae adapter.

I need to know which wires to connect and which ones I will not use.
A little help goes a long ways, if you can help me I will greatly appreciate it.
t_wirth is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to t_wirth For This Useful Post:
thecarter0 (03-11-2013)
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-11-2012, 04:15 PM   #2 (permalink)
Lifetime Premium Member
Points: 91,776, Level: 1 Points: 91,776, Level: 1 Points: 91,776, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 56% Activity: 56% Activity: 56%
Super Flash Mario Bros. Champion, Yeti 8: Jungle Swing Champion
 
Fisch's Avatar
 
Car: 2006 Chrysler 300C
Join Date: May 2009
Member Number: 22401
Location: Columbus, OH
Posts: 6,758
Thanks: 636
Thanked 535 Times in 424 Posts
I just used the same PAC device to install my Clarion NX602. Can you list what wires you have in your Pioneer harness and I can probably tell you what you need and don't need.
__________________


Grillcraft SW grill / VIP300C eyelids / HID lows & fogs / LED halos / IPCW tails
SRT8 front lip & rear wing / 15% ceramic tint / JL Audio sound / BT everything
DS
Trinity / 180 tstat / AFE CAI / MF hi-flow cats, mids, catback / DMH cutouts
MOOG suspension / R1 Concepts brakes / 20" Konig Blix 1 / Kuhmo 275/45/20


See more mods >>>> FISCH'S GARAGE
Fisch is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-11-2012, 05:15 PM   #3 (permalink)
Lifetime Premium Member
Points: 91,776, Level: 1 Points: 91,776, Level: 1 Points: 91,776, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 56% Activity: 56% Activity: 56%
Super Flash Mario Bros. Champion, Yeti 8: Jungle Swing Champion
 
Fisch's Avatar
 
Car: 2006 Chrysler 300C
Join Date: May 2009
Member Number: 22401
Location: Columbus, OH
Posts: 6,758
Thanks: 636
Thanked 535 Times in 424 Posts
I just looked up your headunit on Pioneer's website... hard to tell for sure because their install instructions are confusing, but it looks like they list that the only wires you have are...

- all the speaker wires
- black = ground
- yellow = constant 12v
- red = ignition 12v
- blue/white = amp or antenna

Could that be right? If so, you won't be using a lot of the PAC wires.

As far as the speaker wires, just match those up to the harness... FL, FR, RL, RR... or however you are planning to run the speakers and/or amp. I do see that your unit has some specific instructions if you are trying to run a sub directly off of the headunit.

For your black = ground, you can actually connect it to BOTH of the black = ground wires on the PAC harness.

For your yellow = constant 12v, connect to the yellow = Battery +12V on the PAC

For your red = ignition switch 12v, connect to the red = ACC Output on the PAC

For your blue/white = amp or antenna, I'm pretty sure you need to connect that to the blue/white = amp turn on input on the PAC. Reason I say that is because when I talked to PAC, I told the guy that I am running an aftermarket amp off of the headunit and not using the stock amp - but he told me the harness still needs the amp turn on lead regardless. So I split that line to the PAC harness and to my aftermarket amp.

Other than that, you won't be using any of the other harness wires, if I'm understanding your setup correctly. You did mention steering wheel controls - for that you need to use a small screwdriver and turn the little dial on the blue steering wheel control device to "7" - which is for Pioneer... controls come preloaded so you won't need to program them as long as you set the dial. Then you just plug the steering wheel control device into the harness and the other side has a 3.5mm jack to plug into your Pioneer. You won't use that blue/yellow wire on the steering wheel control device.

The other wires on the PAC you apparently won't be using because you don't have the options... Vehicle Speed Sensor, Parking Brake, Reverse Output = that's all stuff for in car video, back up camera, etc. It is strange you don't have an orange/white illumination wire I think.

Hope this helps!
Fisch is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to Fisch For This Useful Post:
t_wirth (11-14-2012)
Old 11-13-2012, 10:45 AM   #4 (permalink)
Junior Member
Points: 1,091, Level: 1 Points: 1,091, Level: 1 Points: 1,091, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 16% Activity: 16% Activity: 16%
 
Car: 2005 Chrysler 300C
Join Date: Dec 2011
Member Number: 36056
Location: Illinois
Posts: 19
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
hey thanks, that is the kind of answer I was looking for. Except now one more question....I have an additional aftermarket amplifier and sub I am PLanning on running in my trunk. The remote wire from the amp used for the sub is supposed to tie into which other wire....?
t_wirth is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-13-2012, 10:55 AM   #5 (permalink)
Junior Member
Points: 1,091, Level: 1 Points: 1,091, Level: 1 Points: 1,091, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 16% Activity: 16% Activity: 16%
 
Car: 2005 Chrysler 300C
Join Date: Dec 2011
Member Number: 36056
Location: Illinois
Posts: 19
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
I have 2 yellow wires left on the PAC and 1 red and 1 yellow left coming from the head unit. I do not know what other red wire there is to attach to...
t_wirth is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-13-2012, 12:33 PM   #6 (permalink)
Lifetime Premium Member
Points: 91,776, Level: 1 Points: 91,776, Level: 1 Points: 91,776, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 56% Activity: 56% Activity: 56%
Super Flash Mario Bros. Champion, Yeti 8: Jungle Swing Champion
 
Fisch's Avatar
 
Car: 2006 Chrysler 300C
Join Date: May 2009
Member Number: 22401
Location: Columbus, OH
Posts: 6,758
Thanks: 636
Thanked 535 Times in 424 Posts
Quote:
Originally Posted by t_wirth View Post
hey thanks, that is the kind of answer I was looking for. Except now one more question....I have an additional aftermarket amplifier and sub I am PLanning on running in my trunk. The remote wire from the amp used for the sub is supposed to tie into which other wire....?
Well, like I said above, I used the blue/white remote wire from my headunit and split it = one part going to the blue/white wire from the PAC harness and then another running back to the remote turn on for the aftermarket amp. I'll save you the confusion why I did that, and just tell you that it is much easier to run a wire from the fuse box in your trunk to the remote turn on for your amp. Fuse 18 (and I think fuse 35) are only hot upon ignition, so they will work fine for your amp's remote turn on if you want.
Quote:
Originally Posted by t_wirth View Post
I have 2 yellow wires left on the PAC and 1 red and 1 yellow left coming from the head unit. I do not know what other red wire there is to attach to...
I only used one of the yellow wires on the PAC. PAC told me I don't need the other one, so I capped it off.

But you say you have a red and yellow wire left from the headunit - I assumed that you only had 1 red and 1 yellow in total coming from the headunit... am I wrong? If you only have one set of red and yellow wires, they just hook up to the same color on the PAC. If you have two sets of red and yellow wires coming from the headunit, then I'm not sure what the second set would be for. From the manual, it looks like there is only one set.
Fisch is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to Fisch For This Useful Post:
t_wirth (11-14-2012)
Old 11-13-2012, 12:54 PM   #7 (permalink)
Junior Member
Points: 1,091, Level: 1 Points: 1,091, Level: 1 Points: 1,091, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 16% Activity: 16% Activity: 16%
 
Car: 2005 Chrysler 300C
Join Date: Dec 2011
Member Number: 36056
Location: Illinois
Posts: 19
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
there is only 1 yellow and 1 red coming from the headunit. The PAC has 2 yellows and no red.

I plugged it in by connecting 1 yellow to a yellow and the red to the other yellow. the headunit turned on before the car was turned on...
t_wirth is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-14-2012, 01:19 AM   #8 (permalink)
Lifetime Premium Member
Points: 91,776, Level: 1 Points: 91,776, Level: 1 Points: 91,776, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 56% Activity: 56% Activity: 56%
Super Flash Mario Bros. Champion, Yeti 8: Jungle Swing Champion
 
Fisch's Avatar
 
Car: 2006 Chrysler 300C
Join Date: May 2009
Member Number: 22401
Location: Columbus, OH
Posts: 6,758
Thanks: 636
Thanked 535 Times in 424 Posts
Quote:
Originally Posted by t_wirth View Post
there is only 1 yellow and 1 red coming from the headunit. The PAC has 2 yellows and no red.

I plugged it in by connecting 1 yellow to a yellow and the red to the other yellow. the headunit turned on before the car was turned on...
The RP4-CH11 definitely has a red wire for 12V ACC output. That's an essential wire in any harness. There is also a red/white wire with this harness, so don't mix that up - but that one is for the parking brake and you really only would use that if you are hooking up in-motion stuff.

Here is the install manual from PAC, it shows all the wires: http://www.pac-audio.com/PACProductD...ons_112811.pdf

You sure you have a RP4-CH11? If it's missing a wire, call PAC. They have great customer service... and tech help!!

And don't hook up your headunit the way you described. Both the yellow and red are simply 12v power wires. The difference is that the yellow is ALWAYS on, and the red is ONLY on when the ignition is on. Basically, the yellow keeps enough power to retain your stereo settings, etc. If you hook up the red from the headunit to the the yellow, then your headunit is going to think the car is ALWAYS on... as you noticed. Good way to drain a battery.

Just hook the yellow to the yellow, and cap off the second yellow from the harness. And that red wire should be hooked to the red wire in the harness... and there should be a red wire in the harness!!! Got a pic?
Fisch is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to Fisch For This Useful Post:
t_wirth (11-14-2012)
Old 11-14-2012, 01:27 PM   #9 (permalink)
Junior Member
Points: 1,091, Level: 1 Points: 1,091, Level: 1 Points: 1,091, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 16% Activity: 16% Activity: 16%
 
Car: 2005 Chrysler 300C
Join Date: Dec 2011
Member Number: 36056
Location: Illinois
Posts: 19
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
I have figured it out. Thanks a lot for the help. It seems to be a lot easier than I figured it to be haha. My sound is amazingly better, thank you again!
t_wirth is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-16-2012, 07:06 PM   #10 (permalink)
Junior Member
Points: 1,091, Level: 1 Points: 1,091, Level: 1 Points: 1,091, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 16% Activity: 16% Activity: 16%
 
Car: 2005 Chrysler 300C
Join Date: Dec 2011
Member Number: 36056
Location: Illinois
Posts: 19
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
I could use help with my subwoofer now. Remote wire is working correctly, it is connected to fuse box in rear.. The RCA's are connnected to the rear of my pioneeer head unit. The Ground from my aftermarket apline 850 amp is connected to the same bolt as my ground from my battery is connected to. And the positive from the amp is connected directly to the positive post on the main battery.

The subwoofer makes a humming static noise when turned down low and even continues to make the noise after I turn the subwoofer to off on the headunit. No fuses are blown, all connections are tight and secure. amp turns on/off along with ignition. door and reardeck speakers work correctly. subwoofer is wired correctly to amp.
t_wirth is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Tags
aftermarket , installation , wiring diagram

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Chrysler 300C Forum: 300C & SRT8 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aftermarket radio HELP pedrosarraga Car Audio/Alarms/UConnect/Navigation 8 07-11-2012 11:03 PM
Aftermarket Radio Install Tae300 Car Audio/Alarms/UConnect/Navigation 4 06-12-2012 01:06 PM
Aftermarket Radio Install Help SojiaRaggs9000 Car Audio/Alarms/UConnect/Navigation 10 01-09-2012 10:08 AM
aftermarket 2 din radio buckeyeff Car Audio/Alarms/UConnect/Navigation 1 11-05-2010 05:17 PM
FYI- Aftermarket Sirius radio Malcolm Car Audio/Alarms/UConnect/Navigation 0 12-22-2006 07:21 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 01:46 PM.



Inactive Reminders By Icora Web Design

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2