300 Hemi C Stalling? - Chrysler 300C Forum: 300C & SRT8 Forums
General Discussion General Discussion topics about the Chrysler 300 and other LX models that don't fit within the specific listed categories below.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 (permalink) Old 10-22-2007, 11:52 AM Thread Starter
Junior Member
Points: 845, Level: 1 Points: 845, Level: 1 Points: 845, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
300 Hemi C Stalling?

I am posting this for my dad who has a 2006 300C, he has been experiencing the car stalling and this lightning bolt like warning light on the dash lighting up. We tried disconnecting the battery and it worked for one day then it started stalling again. It has a aftermarket chip in it, but that has been on there for a few months now. We are going to try to remove the chip to see if this makes a difference. The only other mods is a Mopar CAI nad Corsa Exhaust. Any help would be greatly appreciated.
Thanks Chris
1fastfox is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 10-22-2007, 01:29 PM
Elite Contributing Member
Points: 21,786, Level: 1 Points: 21,786, Level: 1 Points: 21,786, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
crhemi's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern Virginia Realtor
Posts: 3,714
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
How many miles? Have you changed plugs? Have you kept the filter (Mopar CAI) cleaned and oiled?
crhemi is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 10-22-2007, 01:36 PM
Senior Member
Points: 2,115, Level: 1 Points: 2,115, Level: 1 Points: 2,115, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
jimhild's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Scottsdale, Arizona
Posts: 133
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thumbs down

With our 2005 300C we had a random, intermittent stall problem. Generally, from a stop for a traffic light or turn signal and the stall occurred when you tried to accelerate. More often than not it was during a turn when the stall occurred, but many times it was just straight acceleration from a stop.

You had to let up on the throttle, allow the engine to catch and continue. No dealer every found a problem or resolution.

Very concerning as you never know if the power you need will be there or not.


Susan & Jim Hildebrand
2005 300C Satin Jade
jimhild is offline  
post #4 of 13 (permalink) Old 10-22-2007, 02:44 PM Thread Starter
Junior Member
Points: 845, Level: 1 Points: 845, Level: 1 Points: 845, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
My Dad says it happens when he comes to a stop then tries to accelerate or if he tries to make a left hand turn. The cat only has less than 10,000 miles on it and it is well maintained. The plugs where never replaced and the filter should be in good condition, since the manufacturer says to re oil and clean evry 100,000 miles. Should I check the filter? Could the chip be making this happen? My dad wants to bring it back to the dealer so do you think we should remove the chip first? According to the chip manufacturer it should not void the warranty.
Thanks chris
1fastfox is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 10-22-2007, 07:21 PM Thread Starter
Junior Member
Points: 845, Level: 1 Points: 845, Level: 1 Points: 845, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Well ided to take the chip out to see if that what was causing the problem and since I have taken it out the stalling has stopped. My dad can definately tell the difference with the chip out. We noticed the chip was alittle wet so I am wondering when we washed the car rthe other day if we might have got the chipt wet. We are going to drive the car for a few days and then reinstall the chip to see if the problem comes back.
Chris
1fastfox is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 10-22-2007, 09:03 PM
Senior Member
Points: 964, Level: 1 Points: 964, Level: 1 Points: 964, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 106
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by 1fastfox View Post
I am posting this for my dad who has a 2006 300C, he has been experiencing the car stalling and this lightning bolt like warning light on the dash lighting up. We tried disconnecting the battery and it worked for one day then it started stalling again. It has a aftermarket chip in it, but that has been on there for a few months now. We are going to try to remove the chip to see if this makes a difference. The only other mods is a Mopar CAI nad Corsa Exhaust. Any help would be greatly appreciated.
Thanks Chris
Is the car under 36,000 miles and if so take it to the dealer. The codes shoukd be locked. Should being the key word. Contact me if you don't get help as I work for a dealer.
TZ-MI is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 10-22-2007, 11:14 PM
Senior Member
Points: 9,220, Level: 1 Points: 9,220, Level: 1 Points: 9,220, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
doodie300c's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Representing the "D"
Posts: 396
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
try sending the chip back and get a different one.
doodie300c is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 10-23-2007, 08:46 PM
Senior Member
Points: 964, Level: 1 Points: 964, Level: 1 Points: 964, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 106
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
If you have anything that is modifying the throttle body it will potentially set off the lightning bolt. An aftermarket air filter can do the same. Is your dealer working with you or not?
TZ-MI is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 10-25-2007, 06:43 AM Thread Starter
Junior Member
Points: 845, Level: 1 Points: 845, Level: 1 Points: 845, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Since we removed the chip the problem has totally gone away. The chip and CAI have been on the car now for over a year now and only till now did we have problems. I am hoping it was only that the chip got wet that it was causing this problem. I will let you know what happens when we put the chip back in. When we installed the CAI we were told by the dealer that as long as we use Mopar parts, it won't affect the warranty.
Thanks Chris
1fastfox is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 10-25-2007, 06:57 AM
Member
Points: 2,431, Level: 1 Points: 2,431, Level: 1 Points: 2,431, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Chinajohnny's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ningbo China
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via Skype™ to Chinajohnny
I also had this once.

Magnaflow exhaust
Jet Chip
Airaid
Jet Throttle spacer
180 degr. thermostat
Predator in but no tune yet due to difficulties
Chinajohnny is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Chrysler 300C Forum: 300C & SRT8 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PLEASE HELP! ETC Error and Stalling Etc balvarez Problems / Dealer Service 3 02-17-2010 02:02 PM
SRT8 Stalling WMH_SRT8 1st Gen SRT8-Specific Problems/Dealer Service 5 05-07-2009 11:40 PM
Stalling PTC7 Problems / Dealer Service 0 04-17-2009 08:24 AM
My 300 stalling with AC on Swat07 Problems / Dealer Service 4 10-30-2006 10:54 PM
Stalling after start Grey Eagle General Discussion 4 05-24-2005 06:46 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
Inactive Reminders By Icora Web Design