No Heat!!! Check engine on the freeway. - Chrysler 300C Forum: 300C & SRT8 Forums
Problems / Dealer Service Having a problem with your vehicle? Were you treated fairly or poorly at a dealer? Warranty issues? Let us know.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 11-17-2007, 06:52 AM Thread Starter
Senior Member
Points: 2,638, Level: 1 Points: 2,638, Level: 1 Points: 2,638, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 136
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to hackedtodeath
No Heat!!! Check engine on the freeway.

2 days ago I wake up get in my car to go-to work and i turn the heat on the floor until it heats up. While about 10 mins after driving my engine temp was warm so i turned the heat on and BAM!!! cold air. It was hot for like 1 mins then went cold. The ac button is not on. I don't think its a fuse because then the hold hvac unit would not work. So any help would be grateful. I don't know if anyone else has the same problem but the check engine light comes on when I'm doing about 80 mph for about 5 mins straight. And stay on for a little bit. once the car cools down the light off. IT never comes on in during city driving, only highway

Those are my two problems anyone have the same ones?

Mod List

(x) Hid 6000k Headlights
(x) Hid 6000k Fog Lights( blew out driver side water leak)
(x) Debadged
(x) Demolded
( ) 22" Wheel Gotta have 6" lip
( ) Double mesh chrome grill
( ) Painted Tails
( ) 300c Chrome kit
( ) Chrome interior package

Let me know what I'm missing!
hackedtodeath is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 11-17-2007, 07:33 AM
Lifetime Premium Member
Points: 49,072, Level: 1 Points: 49,072, Level: 1 Points: 49,072, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 19% Activity: 19% Activity: 19%
 
Join Date: Feb 2005
Location: Coatesville, PA, U.S.A.
Posts: 3,616
Thanks: 2
Thanked 166 Times in 151 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Quote:
Originally Posted by hackedtodeath View Post
2 days ago I wake up get in my car to go-to work and i turn the heat on the floor until it heats up. While about 10 mins after driving my engine temp was warm so i turned the heat on and BAM!!! cold air. It was hot for like 1 mins then went cold. The ac button is not on. I don't think its a fuse because then the hold hvac unit would not work. So any help would be grateful. I don't know if anyone else has the same problem but the check engine light comes on when I'm doing about 80 mph for about 5 mins straight. And stay on for a little bit. once the car cools down the light off. IT never comes on in during city driving, only highway

Those are my two problems anyone have the same ones?
I'd suspect a faulty thermostat. There was a rash of that awhile back. While I never noticed a problem, when I replaced the stock t-stat with a 180*F unit this is what I found: a torn seal:


Take your car into the stealership for service under warranty.

2005 300C BRILLIANT BLACK, DRL, Mesh Grill/Vents, Chrome Pillars & Fender Trim, MDS Indicator, Quad Brake Lights, Tinted Windows, De-Molded, K&N Aircharger, 180 T-Stat, Flashing Sidemarkers, Predator Cust. Perf. 93 CAI Tune
1997 MUSTANG COBRA 'VERT, TRIPLE BLACK, Vortech S/C'd., ECT Mod., 4.10 Rear, 18" Saleen Wheels
1950 FORD TUDOR FLATHEAD V8 - Sold 6/27/14 after 16 years of fun.
DESIREE is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 11-20-2007, 09:49 AM Thread Starter
Senior Member
Points: 2,638, Level: 1 Points: 2,638, Level: 1 Points: 2,638, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 136
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to hackedtodeath
thanks taking it in today they said that it could be the thermostat so you hit it right on the nose. Thanks a bunch
hackedtodeath is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 11-20-2007, 04:27 PM
Senior Member
Points: 4,622, Level: 1 Points: 4,622, Level: 1 Points: 4,622, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2007
Location: Puyallup, WA
Posts: 465
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to IronMedic
yeah im having a similar problem. i get cold air blowing through all temp ranges except max. i dont know if that is a thermostat too. i need to find time to bring it in

2007 GMC Yukon Denali XL aka "The Tank"
IronMedic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Chrysler 300C Forum: 300C & SRT8 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Check Engine On. Any Help? c'zer General Discussion 19 01-26-2010 01:06 PM
check engine light walto 1st Gen SRT8-Specific General Discussion 4 05-03-2009 10:36 AM
check engine/o2 ? 2005_300c General Discussion 2 06-16-2008 10:02 AM
Engine HEAT! NEED HELP. MTNHEMI General Discussion 12 09-10-2006 09:27 PM
Engine Temp and Heat lgret13 Off-Topic Discussion 5 12-21-2004 09:16 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
Inactive Reminders By Icora Web Design