Chrysler 300C Forum: 300C & SRT8 Forums - View Single Post - Limp mode: EGR P0403 and P0401 both intermittent
View Single Post
post #1 of (permalink) Old 02-11-2019, 08:45 AM Thread Starter
Armchair
Major Contributing Member
Points: 57,418, Level: 1 Points: 57,418, Level: 1 Points: 57,418, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 7% Activity: 7% Activity: 7%
 
Armchair's Avatar
 
Car: 2009 Chrysler 300c crd SRT Design
Join Date: Sep 2010
Location: Midlands, UK
Posts: 1,679
Thanks: 7
Thanked 24 Times in 23 Posts
Question Limp mode: EGR P0403 and P0401 both intermittent

Further to the thread I started in on the electrics board, I have checked for chafing damage to the wiring harness and none seems to be present. However, the car is still flashing the ETC light and dropping into limp mode. I've tried clearing the codes and test driving. The furthest I've got without the problem re-occurring is around three miles. As an aside, it's also telling me that #3 glow plug is permanently awol too, although a test shows the plug to be serviceable.

Presumably, if the EGR valve control was intermittent, it would also intermittently cause insufficient recirculation flow? Short of replacing the EGR valve, is there any way that I can eliminate dodgy wiring? Plugging in a resistor, for example.

Attached Images
File Type: jpg ege fault odes.JPG (32.9 KB, 85 views)

Last edited by Armchair; 02-11-2019 at 08:47 AM.
Armchair is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome