Exhaust pressure sensor - Chrysler 300C Forum: 300C & SRT8 Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 01-23-2019, 11:53 AM Thread Starter
Junior Member
Points: 30, Level: 1 Points: 30, Level: 1 Points: 30, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 7% Activity: 7% Activity: 7%
 
Car:
Join Date: Jan 2019
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exhaust pressure sensor

Hi I got an 3.0CRD 2006 and i got a problem with My exhaust pressure sensor and i need to chance it but cant find where it is, does someone know where it is?
Jacobhen is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 01-23-2019, 03:31 PM
Elite Contributing Member
Points: 33,211, Level: 1 Points: 33,211, Level: 1 Points: 33,211, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
Car: 2006 Chrysler 300C CRD Touring in Mineral Grey
Join Date: Aug 2006
Location: Surrey, England
Posts: 3,529
Thanks: 193
Thanked 263 Times in 248 Posts
See top of attached photo.

Did you get the check engine light on and the relevant DTC on a code reader?

I have experienced two instances of an apparently faulty exhaust gas pressure sensor. After the first "failing" shortly following replacement and the next one doing the same, I tried cleaning the contacts on the connector with switch cleaning fluid and this solved the problem. The connector does seem a bit flimsy. The first "failure" occured shortly after I had replaced a nearby glowplug and I think I may have disturbed what was probably an intermittent connection. So I now have two spare sensors. Unfortunately, the sensors incorporate a piezo component that can't be easily tested out of circuit.
Attached Images
File Type: jpg 300C SENSORS.jpg (181.4 KB, 80 views)
devilmaycare is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chrysler 300C Forum: 300C & SRT8 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tyre Pressure Sensor Problem After Replacement meestaman2018 CRD Wheels / Tyres / Suspension / Brake 6 07-10-2018 07:05 AM
Oil Pressure Sensor Replaced FOUR times? marks300 General Discussion 9 06-14-2018 05:27 PM
Changed oil pressure sensor and still gettin CEL Bret Martell General Discussion on Issues / Trouble Shooting 4 03-27-2017 02:30 PM
Oil Pressure Sensor - Failed Again?? larryntripp General Discussion on Issues / Trouble Shooting 3 12-06-2015 11:27 AM
P2096 Code -Anyone? Anyone? Bueller? cbutler32 1st Gen SRT8-Specific General Discussion 1 02-14-2006 09:06 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome