ABS implausibility Code U140E - Page 4 - Chrysler 300C Forum: 300C & SRT8 Forums
UK & Europe Regional Forum This section is for topics relating to the EU versions of the Chrysler 300 and diesel powered models.

 1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #31 of 44 (permalink) Old 11-28-2017, 08:11 AM
Elite Contributing Member
Points: 75,161, Level: 1 Points: 75,161, Level: 1 Points: 75,161, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
UK CHRYSLER 300C's Avatar
 
Car: 2005 CHRYSLER 300C 5.7 HEMI (83W)
Join Date: May 2007
Location: Stafford UK
Posts: 9,851
Thanks: 10
Thanked 268 Times in 234 Posts
I got it now after a bit of a mix up but my Elm doesn't work with it so I've ordered one off Ed's link


single led 501's(not crappy flowery multi led,g4y type bulb,lol)
4300k hid main lights
4300k hid fog lights
Massive Brembo Gran Turismo Brake kit upgrade
Diablo Predator
RS UV-1, 20" alloys
NEVER SAY NEVER
Immobiliser screwed for the 2nd time in a year
UK CHRYSLER 300C is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 44 (permalink) Old 11-28-2017, 08:20 AM
Senior Member
Points: 1,339, Level: 1 Points: 1,339, Level: 1 Points: 1,339, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Ed Harrison's Avatar
 
Car: 2006 CHRYSLER 300 CRD
Join Date: Oct 2017
Location: Kent UK
Posts: 119
Thanks: 3
Thanked 13 Times in 13 Posts
I am not the best with patience or technology - my advice take your time, bluetooth can take 30 / 60 secs to connect / check it is paired in bluetooth settings, it drove me mad for days but they talked me throught it very well.

My tpms shows individual pressures so I thought I had the premium and clicked disable - No luck, so I selected basic tpms and disabled and it worked.

Ed Harrison

Last edited by Ed Harrison; 11-28-2017 at 08:21 AM.
Ed Harrison is offline  
post #33 of 44 (permalink) Old 11-28-2017, 08:31 AM
Elite Contributing Member
Points: 75,161, Level: 1 Points: 75,161, Level: 1 Points: 75,161, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
UK CHRYSLER 300C's Avatar
 
Car: 2005 CHRYSLER 300C 5.7 HEMI (83W)
Join Date: May 2007
Location: Stafford UK
Posts: 9,851
Thanks: 10
Thanked 268 Times in 234 Posts
It's ok Ed I use technology all the time.....lol... Oh and just to let you all know you don't need TPMS for cars from 2012 for the MOT, the fail criteria is if the TPMS shows a fault,so if you turn them off no fault light at all so not a fail,same with airbag light too,both sets of lights do not need to come on with ignition or start-up but if they come on and stay on then it's a fail. ABS light HAS to come on then go off the others don't

Last edited by UK CHRYSLER 300C; 11-28-2017 at 08:38 AM.
UK CHRYSLER 300C is offline  
 
post #34 of 44 (permalink) Old 11-28-2017, 09:09 AM Thread Starter
Senior Member
Points: 7,090, Level: 1 Points: 7,090, Level: 1 Points: 7,090, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 13% Activity: 13% Activity: 13%
 
Car:
Join Date: Aug 2016
Posts: 135
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Can I ask one of you guys a big favour?

Could you look at your ABS using the software and go into the live data.

You can select PIDS...

Could you tell me what reading you get for ECU voltage to ABS pump feed.

Mine is reading OUT OF RANGE.
Dreamcatcher300 is offline  
post #35 of 44 (permalink) Old 11-28-2017, 09:48 AM
Elite Contributing Member
Points: 75,161, Level: 1 Points: 75,161, Level: 1 Points: 75,161, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
UK CHRYSLER 300C's Avatar
 
Car: 2005 CHRYSLER 300C 5.7 HEMI (83W)
Join Date: May 2007
Location: Stafford UK
Posts: 9,851
Thanks: 10
Thanked 268 Times in 234 Posts
Out of Range means the pumps faulty
UK CHRYSLER 300C is offline  
post #36 of 44 (permalink) Old 11-28-2017, 09:57 AM Thread Starter
Senior Member
Points: 7,090, Level: 1 Points: 7,090, Level: 1 Points: 7,090, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 13% Activity: 13% Activity: 13%
 
Car:
Join Date: Aug 2016
Posts: 135
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
The pump is actuating on request and all the valves are reporting as they should. I think that dead battery I had has messed up the CAN C.

Might just have to bite bullet and get a new one.
Dreamcatcher300 is offline  
post #37 of 44 (permalink) Old 12-01-2017, 08:56 AM
Elite Contributing Member
Points: 75,161, Level: 1 Points: 75,161, Level: 1 Points: 75,161, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
UK CHRYSLER 300C's Avatar
 
Car: 2005 CHRYSLER 300C 5.7 HEMI (83W)
Join Date: May 2007
Location: Stafford UK
Posts: 9,851
Thanks: 10
Thanked 268 Times in 234 Posts
Finally got the [email protected] thing to work at last.....no more tyre warnings or chimes,not a bad bit of kit for the money
Ed Harrison likes this.
UK CHRYSLER 300C is offline  
post #38 of 44 (permalink) Old 12-01-2017, 08:58 AM
Senior Member
Points: 1,339, Level: 1 Points: 1,339, Level: 1 Points: 1,339, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Ed Harrison's Avatar
 
Car: 2006 CHRYSLER 300 CRD
Join Date: Oct 2017
Location: Kent UK
Posts: 119
Thanks: 3
Thanked 13 Times in 13 Posts
I had a bad time with impatiently pressing buttons but worth the wait - was thinking of playing with the DRL settings next
Ed Harrison is offline  
post #39 of 44 (permalink) Old 12-01-2017, 11:33 AM Thread Starter
Senior Member
Points: 7,090, Level: 1 Points: 7,090, Level: 1 Points: 7,090, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 13% Activity: 13% Activity: 13%
 
Car:
Join Date: Aug 2016
Posts: 135
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Well it has to be said....Ed thanks for putting us onto this product I've told a fair few 300C owners now and they're all considering buying it.
Dreamcatcher300 is offline  
post #40 of 44 (permalink) Old 07-16-2018, 06:14 AM Thread Starter
Senior Member
Points: 7,090, Level: 1 Points: 7,090, Level: 1 Points: 7,090, Level: 1
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Activity: 13% Activity: 13% Activity: 13%
 
Car:
Join Date: Aug 2016
Posts: 135
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Well after almost 1 year of investigation I've finally found the resolve for U140E.

The CANBUS issue I initially reported in this post was in fact a totally separate issue.

The cause of U140E was a dead battery.

I'll explain both and give you the resolve.

It turns out that my CANBUS fault was a short to ground on the dynamic sensor power wire and it caused the CANBUS to go haywire. The wire was chaffed to chassis and is now fixed.

The only code left after the repair was U140E caused by the dead battery. Apparently the PCM did not like the voltage spike on battery recharge and now there's a mismatch in VIN from the ABS module. I'm told the only way to repair this is to reflash the system using WITECH pass thru with TECHAUORITY WEB SITE or you can use your own J2534 and buy a 1 day subscription from TECHAUORITY and reflash it yourself.

I'm opting for ACD to fix it but after after speaking to several techs there's only 2 ways to clear this code... way 1 is to drive the car and see if it resets itself and if it doesn't then way 2 is a reflash.

Pain in the backside but I hope this will help someone else and I apologise if my previous information mislead anyone.
Dreamcatcher300 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chrysler 300C Forum: 300C & SRT8 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










User Tag List




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Auto dimming mirror a_hemi_hunter Appearance General Discussion 7 12-26-2018 01:28 AM
U1408 code: abs & tc lights on GritsNGravy 2nd Generation Chrysler 300 Discussion 0 05-15-2017 04:17 PM
ABS Unit's electric connector PetriA UK & Europe Regional Forum 1 08-03-2016 12:47 AM
Code U0104 - dubious about Trinity translation Kaiser Bill General Discussion on Issues / Trouble Shooting 4 04-15-2016 07:30 AM
Help please. I'll pay? Abs fault mohsinmalikuk CRD Electrics / Electronics / Lighting 7 09-16-2015 01:34 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome