Chrysler 300C & SRT8 Forums banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
55 Posts
Discussion Starter · #1 ·
So, last night while getting out of the car I noticed my driver's side HID was out. Upon reentering the car to grab my phone the light came back on. So it's intermittent. I keep a pretty close eye on my lights in the trunks of cars and street windows so I imagine this is a pretty new problem. Another weird issue is if the auto setting is on for the headlights it turns on about 95% of the time, while manually switching it will most likely do nothing. I've read the headlight switches for 05-06 models were kind of prone to issue, but this almost an ignition issue rather than a sudden cutout. I also swapped the bulbs back and forth to troubleshoot and the light worked... again weird. Anyway, I'm in kind of a lucky situation as I bought a HID headlight assembly last week (I LOVE KIJIJI) and it came with an OEM ballast and an OSRAM 4300K bulb. Worst case scenario I swap out the bad ballast for the one I just got. I've done some research and it sounds like the ballast, it doesn't really sound similar to anything else I've come across. I just want a second opinion before I drop the nose and swap it out (potentially for nothing). Thanks again, lemme know your thoughts?
 

·
Premium Member
Joined
·
3,499 Posts
Make sure the headlamp ground wire connection (located just behind the headlamp assembly) to the body is clean and tight.
 

·
Registered
Joined
·
55 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Make sure the headlamp ground wire connection (located just behind the headlamp assembly) to the body is clean and tight.
Good tip! I tried testing another set of bulbs (have a couple laying around) and they worked fine. It turns out it was the bulb. Problem was it was working intermittently. Thanks for the response, I'll keep that in mind when I re/install the headlights.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top