Chrysler 300C & SRT8 Forums banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
28 Posts
Mines just done the same - initial thoughts is change both the exhaust gas temperature readers. When i clear the codes down it goes away for a few weeks then comes back. I can see the readers reading on my odb software so it could be shorting due to corroded plug or chaffed wire.

did you get anywhere with this?
 

·
Registered
Joined
·
28 Posts
Yeah. I have sourced replacements for £25 each on autodoc so if it gets worse will swap them but at the moment am clearing them with appcar diagfca once every few months
 

·
Registered
Joined
·
28 Posts
Personally on that issue I’d be looking at the turbo actuator, egr valve, wastegate, turbo seals.

I’ve observed the egr valve issues are common on these cars thought mines never had an issue.

Have you sat and read the the exhaust gas temp whilst revving the engine? I did that on mine and they were reading up and down fine which is why I’m confident its just a little short of the electricals in my case. But maybe it is something wrong with the reader if they are miles apart or reading nothing etc.

I wouldn't know much about accelerating hard to 3000 revs anyway, Just ticked over 210k so being oh so gentle with the approach now!
 

·
Registered
Joined
·
28 Posts
I haven’t replaced the seals. I dont think mine are an issue atm and i replace the oil every year anyway. Mine was always fairly hassle free but Its been a bad year for me - my battery went, followed by a rogue ecu code that disabled my abs and required a dealer to flash it. My power steering line rusted through. Needed new shocks, then new track rod ends and tie rods. Then the parking brake system needed completely replacing. Bonnet catch seized then had to cut the grill to undo the bolts and replace that. Needed new discs and pads front and back. Luckily i have a decent garage at home and some good sources for parts.

i dont worry too much about problems with it and its a very much used car. I see some lovely detailed examples out there that are ***** and span but mine is very much not that. Its not been in any scrapes and I always clean and wax it and service it but theres a lot of grime and rust underneath and the engine bay is a bit messy so if there is a bit of oil seepage i’ll live with it. I’ll look up the facebook group
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top