Chrysler 300C & SRT8 Forums banner
1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
Joined
·
91 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Dealer did a reprogram to the tcm last night after reporting hesitation in shift between first and second, felt like hitting limiter, car was in D. Happened several times.

Car was made August 17, 2005.

This is the information on the reprogram tag:

04692392AE
18-031-05
 

·
Registered
Joined
·
354 Posts
did it work? Your TCM module should have been new with that build date, but i guess not.
 

·
Registered
Joined
·
91 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Don't know, did do a couple of wots afterwards with proper functioning, but will wait for more testing before concluding as the tech did that there will be no problem.

The only answer would be that the update was subsequent to the build program installed on the car.

That is certainly the apparant reaction of the service writer and tech who did the work. The tech said, there shouldn't be a problem now, but I figure that remains to be seen.
 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
Our MSRT8 came under this TSB and we had it done. It still has a really noticable hesitation at WOT on the shift today. It is at the service department for the next few days, so I put it on the list to see if they could find a new solution to it. I think it is probably very aggressive torque managment during the shift that causes it, though. A 420tq car with the small tires and light back end of the SRT8 would probably get rubber for 20ft on the shift without some torque managment 'stuff' killing the power :D :D

Todd
 

·
Registered
Joined
·
91 Posts
Discussion Starter · #5 · (Edited)
WhiteDiamond, I presume you mean the exact same number I listed above.

How long ago did you have the tcm reprogram done and when was your car manufactured??

Thanks Dennis
 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
dacbeth said:
WhiteDiamond, I presume you mean the exact same number I listed above.

How long ago did you have the tcm reprogram done and when was your car manufactured??

Thanks Dennis
Car build date was June 6 of this year. The following comes off my service statement.

TSB done on July 21st. TSB 19-031-05 'Reprogramtrandmission control module'

Todd
 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
I just noticed yours is an 18-031-05 and mine is listed as 19-031-05...Hmmmmmm...I have no clue what this means. ;)

Todd
 

·
Registered
Joined
·
91 Posts
Discussion Starter · #8 ·
WhiteDiamond said:
I just noticed yours is an 18-031-05 and mine is listed as 19-031-05...Hmmmmmm...I have no clue what this means. ;)

Todd
Service department tells me that is the number of the advisory and that there are different series numbers for differnt lx models, magnum v 300c. Howver it is strange that these numbers are 18 and 19 and everything else is the same.

Maybe someone with more inside information can help us out??
 

·
Registered
Joined
·
32 Posts
Todd,
My 300 SRT 8 was built in April and I do not have the problem and never have as long as you leave it in drive and floor the loud pedal. It runs right to redline and bang shifts everytime. I guess if it aint broke don't fix it!! Hope your gets repaired.

Salty
 

·
Registered
Joined
·
354 Posts
mine was built in may and has the issue- re-flash needed, i even heard some people have had to get a new module with the flash built in because the flash wouldn't take.
 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
psaltonstall said:
Todd,
My 300 SRT 8 was built in April and I do not have the problem and never have as long as you leave it in drive and floor the loud pedal. It runs right to redline and bang shifts everytime. I guess if it aint broke don't fix it!! Hope your gets repaired.

Salty
Salty,

Ours has always done it and I noticed it as I approached our house from my drive home on delivery(it was an 800mile drive and time to see what she could do). I made note of it and found it was random. It is more common now that temps have dropped, even though the flash has been done. I notice it almost 100% of the time if I get into it hard(not WOT) to keep the tires planted and then lay 100% into the throttle after moving. If I go 100% from the start, it is much less common, probably 95% less common.

Todd
 

·
Premium Member
Joined
·
4,252 Posts
torque

WhiteDiamond said:
Our MSRT8 came under this TSB and we had it done. It still has a really noticable hesitation at WOT on the shift today. It is at the service department for the next few days, so I put it on the list to see if they could find a new solution to it. I think it is probably very aggressive torque managment during the shift that causes it, though. A 420tq car with the small tires and light back end of the SRT8 would probably get rubber for 20ft on the shift without some torque managment 'stuff' killing the power :D :D

Todd

you are so right about excessive torque management. That's why we're all praying for the software gurus to crack this system!

Steve
06 CSRT8
all stock all original
everything but DVD
waiting for software
 

·
Premium Member
Joined
·
4,252 Posts
same

psaltonstall said:
Todd,
My 300 SRT 8 was built in April and I do not have the problem and never have as long as you leave it in drive and floor the loud pedal. It runs right to redline and bang shifts everytime. I guess if it aint broke don't fix it!! Hope your gets repaired.

Salty

mine's like yours. hauls ass and hooks up, but you can really launch it hard if you want to. Eatin' up me neighbors Cobra really made my day! Too bad he wasn't in his Modena!

Steve
06 CSRT8
all stock all original
everything but DVD
waiting for software
 
1 - 13 of 13 Posts
Top