Chrysler 300C & SRT8 Forums banner

Reflektory HID nie działają

Tags
hid lights
2 reading
25K views 30 replies 20 participants last post by  GeorgeB  
#1 ·
Dołączyłem, aby rozwiązać problemy z moimi reflektorami OEM HID. To w pełni wyposażony (i mówię w pełni) 300C platinum phantom black z 2015 roku. Naprawdę, naprawdę elegancki samochód. Ma 85000 mil (jeżdżę wszędzie). W każdym razie postanowiłem sprawdzić bezpieczniki, mimo że dealer powiedział, że być może będę musiał wymienić dwie części; jedna kosztuje około 600,00 $ a druga około 1600,00 $. I proszę bardzo, oba bezpieczniki reflektorów HID były spalone, z tym samym wypalonym zaciskiem na każdym bezpieczniku. Wymieniłem bezpieczniki, jak dotąd wszystko dobrze (minęło dopiero 15 minut). W każdym razie publikuję te informacje na wypadek, gdyby ktoś inny miał ten sam problem.

#4 ·
Dołączyłem, aby rozwiązać problemy z moimi reflektorami OEM HID. To w pełni wyposażony (i to naprawdę w pełni) 300C platinum phantom black z 2015 roku. Naprawdę bardzo fajny samochód. Ma 85000 mil (jeżdżę wszędzie). W każdym razie postanowiłem sprawdzić bezpieczniki, mimo że dealer powiedział, że być może będę musiał wymienić dwie części; jedna kosztuje około 600,00 $ a druga około 1600,00 $. I proszę bardzo, oba bezpieczniki reflektorów HID były spalone z tym samym wypalonym zaciskiem na każdym bezpieczniku. Wymieniłem bezpieczniki, jak dotąd wszystko dobrze (minęło dopiero 15 minut). W każdym razie zamieszczam te informacje na wypadek, gdyby ktoś inny miał ten sam problem.
Co nie działało? Nie poruszały się i nie skręcały, czy też światła się nie zapalały?

#17 ·
Miałem ten sam problem z moim HID po stronie pasażera w moim 2017 3000c. Wymieniłem zarówno reflektory kierowcy, jak i pasażera i nadal brak światła pasażera. Zamieniłem je miejscami i nadal brak światła pasażera. Zabrałem go do dealera, który uznał, że to zespół reflektora, pozwolili mi kupić go online za 750 $ + 50 $ wysyłki. Zamontowali go i nadal brak światła pasażera. Uznali, że nowy zespół jest wadliwy i zamówili nowy, nadal brak światła pasażera. W końcu Chrysler kazał im zamontować kolejny zespół reflektora z przewodem-zworką reflektora (68540265AA) arkuszem instrukcji K6856108 i TAK!! Znowu mam 2 reflektory. Nie sądzę, żeby kiedykolwiek był problem z zespołem reflektora, to ta zworka reflektora rozwiązała problem.

#18 ·
Miałem ten sam problem z moim HID po stronie pasażera w moim 2017 3000c. Wymieniłem zarówno reflektory kierowcy, jak i pasażera i nadal brak światła pasażera. Odwróciłem je i nadal brak światła pasażera. Zabrałem go do dealera, który uznał, że to zespół reflektorów, pozwolili mi kupić go online za 750 $ + 50 $ wysyłki. Zainstalowali go i nadal brak światła pasażera. Uznali, że nowy zespół jest wadliwy i zamówili nowy, nadal brak światła pasażera. W końcu Chrysler kazał im zainstalować kolejny zespół reflektorów z wiązką przewodów-zworą reflektora (68540265AA) arkusz instrukcji K6856108 i TAK!! Znowu mam 2 reflektory. Nie sądzę, żeby kiedykolwiek był jakiś problem z zespołem reflektorów, to właśnie ta zworka reflektora rozwiązała problem.
Rzuć na to wystarczająco dużo części….;)

#20 ·
Dołączyłem, aby rozwiązać problemy z moimi reflektorami HID OEM. To w pełni wyposażony (i to naprawdę) 2015 300C platinum phantom black. Naprawdę, naprawdę elegancki samochód. Ma 85000 mil (jeżdżę wszędzie). W każdym razie postanowiłem sprawdzić bezpieczniki, mimo że dealer powiedział, że być może będę musiał wymienić dwie części; jedna kosztuje około 600,00 $ a druga około 1600,00 $. I proszę bardzo, oba bezpieczniki reflektorów HID były spalone z tym samym wypalonym zaciskiem na każdym bezpieczniku. Wymieniłem bezpieczniki, jak na razie wszystko dobrze (minęło dopiero 15 minut). W każdym razie zamieszczam te informacje na wypadek, gdyby ktoś inny miał ten sam problem.
Szukałem bezpieczników do moich świateł HID i nie mam żadnych. Mam 2014 300S w pełni wyposażony w fabryczne HID. Mam również światło po stronie pasażera, które nie działa. Przełączyłem z znanymi dobrymi światłami i nadal nic. Dealer chce wymienić cały zespół, jednak DRL działają, co mówi mi, że prawdopodobnie mam problem z balastem. Sprawdziłem skrzynkę bezpieczników i nie widzę nic dla reflektorów ani świateł HID. Widzę tylko spryskiwacz reflektorów. Jakieś porady lub zdjęcia lokalizacji tego bezpiecznika w skrzynce bezpieczników?

#21 ·
Szukałem bezpieczników do moich świateł HID i żadnych nie mam. Mam w pełni załadowany model 300S z 2014 roku z fabrycznymi reflektorami HID. Mam również światło po stronie pasażera, które nie działa. Przełączałem z dobrymi światłami i nadal nic. Dealer chce wymienić cały zespół, jednak światła do jazdy dziennej działają, co mówi mi, że prawdopodobnie mam problem z balastem. Sprawdziłem skrzynkę bezpieczników i nie widzę nic dla reflektorów ani świateł HID. Widzę tylko spryskiwacz reflektorów. Jakieś porady lub zdjęcia lokalizacji tego bezpiecznika w skrzynce bezpieczników?
Witamy na forum! Czy posiadasz multimetr? Potrzebne jest trochę staromodnego śledztwa.😀

#25 · (Edited)
Czy ktoś ma kopię tego "arkusza instrukcji K6856108"? Szukałem tego w Google i jedyne, co się pojawiło, to ten wątek.

Chcę tylko zobaczyć, gdzie wpinają to w cct i dlaczego. Dlaczego nie zrobili tego od razu????

Szczegóły są niejasne, ale może to nawet nie wpłynie na mój starszy (2006) samochód, ale miło byłoby wiedzieć.

Jak już mówiłem, reflektory, które są TAK skomplikowane i TAK drogie, są dla mnie po prostu śmieszne. To tylko reflektory, na litość boską.

Jeśli ktoś to ma i mógłby załączyć, byłoby wspaniale............

#27 ·
Dzięki kolego;

Nie, to jest dyrektywa, która mówi, że jest problem /szczegóły /części itp. Znalazłem to.

W nim jest napisane - "PROCEDURA NAPRAWY: 1. Użyj I-Sheet (K6856108) dostarczonego z zestawem, aby uzyskać instrukcje dotyczące instalacji wiązki przewodów mostkujących dostarczonej w zestawie okablowania."

To "i Sheet" mówi ci wtedy co/gdzie/jak jest podłączone/co tak naprawdę ROBIĄ. Więc szukam "i sheet K6856108", abym mógł zobaczyć, co robią/wymieniają/gdzie i sprawdzić to na oryginalnym obwodzie.

Teraz, gdybym pisał ten biuletyn techniczny/informację/dyrektywę, miałbym albo tekst i sheet w biuletynie (więc tylko jeden dokument do zrobienia całości) lub jako załącznik; to znaczy, NIE pisałbym biuletynu, który mówi "Musisz zrobić TO, nie możesz tego zrobić bez TEGO............. ale musisz iść i to znaleźć...........ponieważ nie chcieliśmy tego ułatwiać" ....................................

Ale może to tylko ja.............................

Dzięki.

#28 ·
Tak, miałem sporadyczny problem ze światłami. Jedno po prostu losowo gasło. Uderzałem w skrzynkę bezpieczników i wracało do normy. Wiedziałem, że jest problem. Próbowałem zdiagnozować problem, ale mój samochód miał złą pokrywę skrzynki bezpieczników. Myślę, że była z ładowarki lub innego samochodu. W każdym razie W KOŃCU dowiedziałem się, które bezpieczniki są do świateł i tak, były spalone i luźne. Wcisnąłem je, światła się zapaliły. Kupiłem nowe. Sprawdzam je przy każdej wymianie oleju. Jak dotąd żadnych problemów.